پارس آرای کوهستان

چوبهای تخصصی صنعت ساختمان شامل : چوب نما ؛ ترمووود ؛ پارکت ؛سازه های چوبی ,مبلمان شهری , دکینگ ...

پارس آرای کوهستان

چوبهای تخصصی صنعت ساختمان شامل : چوب نما ؛ ترمووود ؛ پارکت ؛سازه های چوبی ,مبلمان شهری , دکینگ ...

پارس آرای کوهستان

وبلاگ شرکت پارس ارای کوهستان

شرکت پارس ارای کوهستان با بیش از ده سال تجربه در زمینه چوب ( پارکت و نما چوب و سازه های تمام چوب) در خدمت شما میباشد.
چوبهای تخصصی صنعت ساختمان شامل : چوب نما ؛ ترمووود ؛ پارکت ؛ آلاچیق چوبی , ...
WWW.PARSARAY.COM

طبقه بندی موضوعی
پیوندهای روزانه

۷ مطلب در تیر ۱۳۹۴ ثبت شده است

استفاده از ترموودد  ایپه (IPE ) در یک منطقه سرد

ترموود ایپه ،IPE                        

  این خانه چوبی بطور مشخصی برای یک منطقه برفگیر طراحی شده است . شیب های تند سقف و شیوه طراحی آن بگونه ای است که در مقابل طوفان و برفهای سنگین منطقه استقامت کافی داشته باشد . این خانه 460 متر مربعی از چوب خالص فرآوری شده ( ترمووود ) ساخته شده و چشم انداز زیبائی به منطقه پیست اسکی و منطقه وستلر در 160 کیلومتری ونکور کانادا دارد. خانه ، با فرم و زوایای عجیب خود در شیب تند و در کنار تخته سنگ های کوهستانی بنا شده است . آرشیتکت این بنا می گوید : یک گذرگاه در بالای این شیب قرار دارد که ما راه دسترسی را از آن گرفته ایم . ساکنان خانه می توانند با ماشین وارد پارکینگ خانه شوند . طراحی و جهت شیب سقف به گونه ای است توده های لغزنده برف را به مسیر خود هدایت نموده  و مانع بسته شدن مسیر رفت و آمد نمی شود . وی می افزاید : ما چوب را برای این بنا انتخاب نمودیم ؛ زیرا در درجه اول با اینکه چوب مصالحی قدیمی و به قدمت تاریخ بشر است ؛اما در دنیا امروز رویکردی مدرن در معماری محسوب می شود. و دیگر آنکه ، چوب ماده ای است که علاوه بر خواص زیست محیطی ، عایق حرارت و برودت بوده  و گرما و صمیمتی طبیعی دارد . ما برای این کار چوب های فرآوری شده ( ترموود) از جنس IPE را انتخاب کردیم . این چوبها از بهترین چوبهای آمریکای مرکزی و جنوبی تهیه شده و فرآوری آن موجب افزایش استقامت و دوام آنها شده است . ما در این منطقه شرائط جوی ویژه ای داریم و این چوبها بهترین گزینه ما برای ساخت این بنا بوده است . چوب IPE تقریبا در تمام بنا استفاده شده است . پارکت های الواری چند لایه در کف ساختمان ؛ پله ها طبقه دوم ؛ اتاقها و ... ایوان پوشیده از دکینگ چوبی   ؛ چشم انداز زیبای این خانه را چندین برابر نموده است .
۰ نظر ۳۰ تیر ۹۴ ، ۱۲:۴۵

حضور پارس ارای کوهستان در پانزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان 

زمان 18 تا 21 مرداد ماه ازساعت 8:30 لغایت 17 ,نمایشگاه بین المللی تهران در (مکان همیشگی) محوطه باز سالن 38 منتظر دیدارتان هستیم .

پارس آرای کوهستان با اجرای بیش از 1600  پروژه انجام شده در سطح کشور ؛آخرین دستاوردهای خود را در زمینه چوبهای تخصصی صنعت ساختمان(پارکت .نما . خانه های تمام چوب و مبلمان شهری )در معرض بازدید عموم قرار خواهد داد .

 .

۰ نظر ۲۹ تیر ۹۴ ، ۱۴:۱۲

نمای ساختمان , نمای چوب , چوب نما , خانه چوبی , نمای تمام چوب , ترموود , ترمووود ,  ترمو وود


طراحان ومعماران  در روند تولید ایده های خود از منابع گوناگونی الهام می گیرند.
این با ر یک اسباب بازی سنتی ژاپنی منبع الهام یک خانه چوبی بوده است .
Cidori  یک اسباب بازی سنتی در ژاپن است که به فرد امکان می دهد تا از قطعات چوب  متحد الشکل ؛ بدون هیچ وسیله دیگری مانند میخ و پیچ و غیره ، سازه های گوناگونی خلق کند . قطعات منظم چوب یک شیار میانی دارد که با در گیر نمودن قطعات آنها را بهم قفل و متصل می کند.
قطعات Cidori چوبهای مکعبی شکلی به ابعاد 12 میلیمتر در 70 میلیمتر است .
Kengo Kuma  معمار موزه داندانپزشکی Kasugai-shi ، کمی این ابعاد را بزرگتر کرده و قطعات چوب cypress  (سرو)  را به اندازه های 60 *60 و 60 * 200 و60 *400 میلیمتر درآورده است .
در آزمایشهائی که دفتر معماری او انجام داده است ؛ آنان به این نتیجه رسیدند که با این شیوه اتصال می توانند سازه ای استوار ؛سبک و بزرگ بسازند که هم با فرهنگ ژاپنی کاملا سازگار است و هم با محیط زیست و هم با وقت و هزینه !!
این موزه دندانپزشکی در سه طبقه و در زمینی به مساحت 421 متر مربع ساخته شده و مساحت کل ساختمان 626 متر مربع است .
با توجه به وضعیت زلزله خیزی کشور ژاپن ؛ مسئله سبک سازی و مقاومت در برابر لرزش های زمین ؛امری بسیار مهم و در واقع نگاه اولیه هر معماری است . انتخاب چوب به عنوان مصالح ساختمانی گزینه ای در اولویت ، میان معماران ژاپنی است .


۰ نظر ۲۵ تیر ۹۴ ، ۱۲:۲۷
چوب اشباع،روشهای اشباع چوب                        

اشباع چوب با روش خلاء و فشار
چوب ماده ای طبیعی است . فراوانی دسترسی و قابلیت های شکل پذیری چوب از ابتدا همواره مورد توجه انسانها بوده است .(از ساخت ابزارهای گوناگون ابتدایی گرفته تا وسائل بسیار پیچیده تر ساخته شده از چوب)
   اما این عنصر طبیعی به دلیل ماهیت بیولوژیک خود مورد علاقه بسیاری از حشرات ، قارچها و ... نیز هست که با هجوم به بافتهای آن برای تغذیه، موجب اضمحلال استحکام و دوام چوب می شوند . از این رو در طول قرنها انسان روشهای متنوعی را برای حفاظت از چوب ابداع نموده است . یکی از این روشها که امروزه کاربرد فراوان و موثری دارد ، اشباع  است .  اشباع چوب شیوه های بسیار متنوعی دارد . یکی از این روشها اشباع چوب به وسیله یک ماده شیمیائی با کمک ایجاد خلاء و سپس نفوذ آن ماده در چوب به وسیله ایجاد فشار بسیار بالا است .
در این شیوه از اشباع ، دو روش عمومی ( بتل و روپینگ ) مورد استفاده قرار می گیرد که اندکی از لحاظ تقدم و تاخر نفوذ و تخلیه مواد شیمیائی از داخل بافت چوب با هم تفاوت دارند .
در تصاویر مراحل اشباع چوب با روش خلاء - فشار را ملاحظه می فرمائید.

1-  الوارها در  داخل مخزن مخصوص قرار گرفته و سپس خلاء اولیه با مکش هوای داخل مخزن و تخلیه آن به بیرون انجام می شود. این فرایند موجب میشود که هوای داخل سلولی چوب نیز تا حدود زیادی از آن خارج شود .
2- سیلندر خالی شده از هوا ، با یک ماده شیمیائی که چوب رادر مقابل عوامل بیولوژیک محافظت می نماید پر می شود.
(موادی مانند : پنتا کلرور فنل ؛ کرئوزوت ؛ کینولینولات ؛ بوراکس واسید بوریک ؛ و ...)
3- با ایجاد فشار هیدرولیک بسیار قوی برای نفوذ عمیق ماده شیمیایی در بافت الوارهای داخل مخزن ؛ کلیه الوارها  تا اعماق بافت سلولی چوب ، به این ماده آغشته می شود .
4- با  مکش و ایجاد خلاء مجدد توسط پمپ های بسیار قوی ، مواد حفاظتی که در داخل مخزن است را تخلیه نموده و به تانک ذخیره مواد باز می گردانند .
5- در نهایت با ایجاد فشار مجدد ( اما با شدت کمتر ) محلول باقی مانده را که در اثر مکش به سطح آمده را مجددا به داخل چوب بازمی گردانند . و سپس الوارها را از مخزن خارج نموده و در مکان مناسبی برای خشک شدن قرار می دهند .
 
 
 

۰ نظر ۲۴ تیر ۹۴ ، ۱۶:۴۲
چوب ؛ انتخابی زیبا برای نمای ساختمان                    
چوبهای تخصصی صنعت ساختمان ، موضوعی است که اخیرا در کشور به عنوان یک فعالیت اقتصادی رو به توسعه بسیار مورد توجه قرار گرفته است . پارس آرای کوهستان  یکی از شرکتهای بزرگی است که از 1384 در این زمینه بصورت تخصصی فعالیت دارد . این شرکت تاکنون صدها پروژه در این زمینه را در سراسر کشور اجرا نموده است  .  اغلب مدیران ارشدِ این شرکت، فعالیت تخصصی و گسترده‌ای در صنعت ساختمان داشته و اشتغال به صورت حرفه‌ای در این زمینه ، شناخت وسیعی از نیازهای روبه‌افزایش این صنعت را برای شرکت فراهم آورده است .
انتخاب چوب‌های تخصصی صنعت ساختمان و مواد و تجهیزات وابسته به آن، به عنوان عرصۀ فعالیت شرکت «پارس آرای کوهستان» موضوعی کاملاً برنامه‌ریزی شده بوده و بر مبنای تشخیص نیازهای آینده کشور در این زمینه  انجام شده  است . در همین راستا گفت‌وگویی با مهندس علیرضا فخفوری، مدیر عامل این شرکت انجام داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.
 
•    آیا چوب‌هایی که در کشور تولید می‌شوند، از نظر امکانات و تکنولوژی جواب‌گوی نیازهای این صنعت هستند؟
در کشور ما به صورت سنتی از چوب استفاده‌های گوناگونی شده است؛ از تیرهای چوبی ساختمان‌ها گرفته تا اشیای روزمره زندگی مثل در و پنجره و...؛ اما در ایران هیچ‌گاه به اندازۀ کشورهای دیگر مانند فنلاند یا آلمان، در این حوزه صاحب صنعت نبوده‌ایم؛ دلایل آن نیز روشن است؛ ایران به دلیل آب و هوا، معمولاً صاحب جنگل‌هایی مانند جنگل‌های اروپایی نیست و نبود منابع کافی و تنوع گونه‌های گیاهی، موجب شده است که چوب در کشور ما کالایی وارداتی باشد.
•    با توجه به تنوع اقلیمی و آب و هوایی کشور، مصالح مورد استفاده را تا چه اندازه با این شرایط سازگار می‌دانید؟
چوب‌هایی که ما وارد می‌کنیم، طیف وسیعی از چوب‌های تخصصی‌ صنعت ساختمان را شامل می‌شود، این چوب‌ها با استانداردهای بین‌المللی در شرکت‌های معتبر تولید می‌شوند که هرکدام با قابلیت‌های اختصاصی و عمومی‌ای که دارند، متناسب با شرایط هستند. بنابراین ما در مناطق مختلف با توجه به موقعیت اقلیمی، چوب‌های مناسب با آن منطقه را پیشنهاد می‌کنیم.
•    کدام عامل را مانند قیمت، کیفیت، سرعت اجرا، وزن نما و شرایط اقلیمی در انتخاب نما توسط کارفرمایان مؤثر می‌دانید؟
با توجه به اینکه چوب هنوز به عنوان عامل زیبایی در ساختمان، خصوصاً در بخش نما به کار می‌رود، می‌توان این‌گونه گفت که مهم‌ترین عامل برای انتخاب آن، زیبایی و سپس قیمت است؛ ولی قابلیت‌های اساسی که می‌توان از چوب انتظار داشت، مانند وزن کم، عایق صدا، شکل‌پذیری ساده، قابلیت بازسازی آسان و ارزان و... از دیگر نکات اساسی‌ای است که آشنایی با آن، محتاج کار گروهی برای فرهنگ‌سازی و ترویج استفاده از این مادۀ طبیعی است.
•    از میان مصالح نمای بومی و مصالح مدرن و وارداتی، کدام یک بیشتر استفاده می‌شود؟
چوب‌های بومی کشور ما عموماً از درختان پهن‌برگ تهیه می‌شوند؛ برای مثال از چوب‌هایی مانند راش، بلوط و... که به دلیل ضعف تکنولوژی در زمینه فراوری صنعتی و گستردۀ چوب، تولید نهایی کیفیت مطلوبی ندارد که  قابلیت‌های لازم برای استفاده در ساختمان را داشته باشد. به همین دلیل باید بیشتر از محصولات وارداتی در این زمینه استفاده شود.
•    آیا در کشور ما معیاری برای اجرای نما در کاربری‌های مختلف مانند تجاری، اداری و مسکونی، وجود دارد؟
استفاده از چوب اصولاً یک نوع نگاه و فرهنگ خاص است؛ بنابر‌این معماری که چوب را درک می‌کند، با توجه به شناخت از شرایط اقلیمی و رویکرد بومی و منطقه‌ای که در آن کار می‌کند، با سلیقۀ خود مصالح مدنظرش را انتخاب می‌کند. به هر حال، ساخت یک مسجد یا موزه یا دانشگاه و... رویکردهای متفاوتی از نظر طراحی و انتخاب مصالح دارد. این معمار است که تعیین می‌کند چه چیز برای کجا مناسب است.
•    نماهای اجراشدۀ چوبی در برابر عوامل و بلایای طبیعی مانند فرسایش، زلزله، آتش‌سوزی، یخ زدگی، آلودگی هوا و... چه وضعیتی دارند؟
چوب هم مانند همه مصالح دیگر ساختمانی نقاط قوت و ضعف دارد. مسئلۀ اصلی این است که افراد کارشناس چگونه این مصالح را مقاوم‌سازی می‌کنند و در کجا به‌ کار می‌برند؛ استفاده از چوب نیز مانند دیگر مواد نیاز به کار کارشناسی همچون فرآوری مناسب، نصب اصولی، بهره‌برداری حساب‌شده و رسیدگی برنامه‌ریزی‌شده دارد که باعث افزایش استحکام و دوام چوب خواهد شد.
•    به نظر شما ماندگارترین و مناسب‌ترین نوع نما در اقلیم ایران کدام نماست؟
بحث اصلی در این زمینه، استفادۀ درست و کارشناسی از چوب است. با توجه به اینکه در کشورمان تقریباً همه‌گونه شرایط آب و هوایی، از هوای بسیار مرطوب تا هوای بسیار خشک داریم، این تنوع باعث می‌شود که انتخاب چوب مناسب  و دستورالعمل حفاظت از آن در هر منطقه‌ای متفاوت باشد. به غیر از روش‌های فراوری مانند اشباع، ترمو و...، لاک ها ؛ روغن ها و رزین های پوششی  نیز نقش مهمی در این حفاظت ایفا می‌کنند.
 
•    در بلندمرتبه‌سازی چه نوع نمایی را توصیه می‌کنید؟
در ساختمان‌های مرتفع باید در مبحث نما به نکاتی مانند : ایجاد امکان دسترسی به نما با پیش بینی تجهیزات لازم مانند بالابرها ی مخصوص و یا آویزان شونده از بنا ، امکان نصب خشک مصالح ؛ سبکی و وزن کم ؛ فشار و مکش باد ؛ تغییر شکل سازه و سرعت در اجرا را مد نظر قرار داد.
 نمای چوبی همه این شرائط را دارا بوده و با این تاکید که نصب حتما توسط گروه های متخصص انجام شده و استانداردهای اصول فنی نصب رعایت گردد .
•    یکی از بخش‌های فراموش‌شده در اجرای نما، بحث عایق‌بندی و درزگیری است. چرا به این بخش توجه نمی‌شود؟
البته کسی که اصولی ساختمان می‌سازد، به همۀ این نکات توجه می‌کند. مثل رعایت دستوالعمل‌های مبحث 19 پیرامون عایق‌بندی که موضوعی است که هر کارشناسی باید به آن توجه کند، در ضمن خود چوب هم به‌طور طبیعی عایق بسیار خوب و مناسبی برای صوت و حرارت است.
•    ضوابط برای اجرای نما در ایران تاکنون چقدر احراز و اجرا شده است؟
برخی از شهرداری‌های کشور ، به این موضوع به صورت پراکنده و موردی پرداخته‌اند ، اما این موضوع نیازمند کار بیشتر و فرهنگ‌سازی فراگیر و همه جانبه است.
•    چرا در بخش نما کمتر نگاه علمی و فنی وجود دارد؟
موضوعی ساده است؛ وقتی فرد غیرمتخصص کاری را اجرا می‌کند، به‌طور طبیعی نمی‌تواند به بخش‌های علمی موضوع توجه کند؛ اما کسانی هستند که هم توان مدیریتی و اجرائی زیادی دارند و هم تخصص کافی و احاطۀ علمی به موضوع، بنابراین دستاورد آن‌ها کاملاً متفاوت است.

مصاحبه مدیرعامل ؛ با نشریه ساخت و ساز


 

منبع : پارس آرای کوهستان




۱ نظر ۱۰ تیر ۹۴ ، ۱۳:۵۲